luni, 22 septembrie 2008

Prima zi...

Iata-ma si in lumea bloggerilor, pentru mine este o noua viata, un nou inceput, o schimbare. Ce ma facut sa imi creez un blog? Ce pot spune, imi este mult mai simplu "sa vorbesc" cu calculatorul si sa imi postez ideile pe blog. Am fost si sfatuit sa fac acest lucru, prima data mi sa parut a fi o prostie, apoi dupa ce am mai stat si m-am mai gandit am zis sa incerc, pentru ca nu am nimic de pierdut.
In continuare, voi posta un articol, despre dragoste, scris de mine cu multa vreme in urma:


Ce este dragostea? Dragostea nu numai ca este un sentiment pe care-l traieste orice om, ci am putea spune ca ea este insasi viata si scopul vietii. Depinde in ce fel intelegem noi dragostea. Pentru ca exista mai multe definitii ale acestui sentiment. Fiecare popor, cultura, au definit-o din punctul lor de vedere. In intelesul obisnuit, deja consacrat, dragostea este relatia dintre barbat si femeie, care de cele mai multe ori se limiteaza la una trupeasca. Aici am putea opune o atitudine pe care o numim moralista, adica dragostea la nivel de suflet, spirituala-platornica si dragostea afrodisiaca, adica trupeasca.
Avem mai multe tipuri de dragoste:
-dragostea pentru patrie
-dragostea pentru mama, care probabil este cea mai sincera si cea mai adevarata dragoste
-dragostea pentru o pers
Dragostea adevarata este evidenta, nu poate fi ascunsa, respira prin intermediul nostru, capata culoare si lumina, prin fiecare gest, cuvant. Cine poate spune ca nu iubeste? Iubim mereu, dar de cate ori am iubit cu adevarat o persoana? De cate ori putem spune ca am simtit fluturi in stomac si ca ne bate inima mai repede cand am vazut pe cineva? O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara, unei flori fara petale, unui arbore fara pamant. Fara dragoste suntem pusti, goi sufleteste. Dragostea ne da taria sa trecem peste obstacole, sa triumfam, sa fim mai toleranti, este unirea a doua trupuri intr-un singur suflet. Incandescenta, pasionala, ne poarta pe aripi, ne inalta pe taramuri neimaginate, ne picteaza un zambet in suflet si pe buze chiar si atunci cand inimile ne sunt mahnite, ne implineste. Stim cum sa iubim? Stim sa ne daruim? Dragostea este intotdeauna draguta si rabdatoare, niciodata nu e geloasa. Dragostea nu e laudaroasa sau increzuta. Nu este nepoliticoasa sau egoista. Dragostea nu supara si nu poarta pica. Dragostea nu gaseste placere in pacatele altora , dar gaseste placere in adevar. Este gata intotdeauna sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si sa indure orice urmeaza. Cand o ai in maini, esti stapanul universului, incompatabil, simti ca poti pasi pe ape, poti zbura in vazduhul nemarginit, iti e dor de rasuflarea celuilalt, inchizi ochii si te vezi purtat in bratele iubirii infinite. Fiecare are nevoie de dragoste, fiecare are nevoie de un suflet alaturi, de echilubru sufletesc, de frumusetea zilelor si noptilor petrecute in doi. Inseamna sa te daruiesti, sa stii sa traiesti in tonalitatati inalte pe culmile raiului, este focul ce ne purifica. Dragostea inseamna cugetare, hotarare, a te angaja printr-o promisiune, este jocul in care amandoi pot castiga. Iubirea nu are legi, granite, frane. Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi, orbii o pot vedea, invalizii o pot simti. Nu te lasa sa gresesti si cand o faci are puterea de a spune TE IERT. Tudor Arghezi spunea “In iubire totul se schimba, toate devin insemnate: dintr-un nimic se naste un colos.”
Atunci cand iubesti si iti impartasesti sentimentele si dragostea ce o porti unei persoane de sex opus, te simti in al noulea cer sau chiar mai sus. Greseala pe care o poate face un om este sa iubeasca prea mult, atunci el poate fi ranit cu foarte mare usurinta, dar cu toate ca suntem raniti noi iubim cu aceeasi inflacarare si nu ne lasam batuti nici o data. Dragostea este sentimentul cel mai placut din viata unui om, dar in acelasi timp binele se poate transforma cu foarte mare usurinta in rau. Dragostea vine din suflet, acesta fiind cel mai curat loc al omului. A suferi din dragoste este cel mai rau lucru care ti se poate intampla. Atunci cand ai iubit cu adevarat o persoana si suferi din dragoste, simti ca nu mai ai chef de viata, totul in jurul tau este ciudat si sufletul iti plange
Cu dragostea e greu, vorba scriitorului Marin Preda: "Daca dragoste nu e, nimic nu e".

2 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos...felicitari pentru blogul tau.Aici iti poti pune pe "hartie" ideile,framantarile si tot ce-ti trece prin cap. Felicitari!!

RazaDeLuna spunea...

Dragostea iti da aripi dar tot din cauza ei te si ranesti. Si ce poti face?? Absolut nimic. Acum ca poti zbura ai devenit dependent si pur si simplu nu te poti opri chiar daca ti-a ramas o singura aripa... Si nu`ti ramane nimic altceva de facut decat sa pleci in cautarea celeilate aripi sau ...sa te opresti din zbor. Dragostea iti paveaza cu drandafiri cararea catre rai insa tot din cauza ei te poti trezi pe neasteptate, uimind si speriat, arzand in flacarile iadului...